Vintro fargekart

Kjenner du Vintro sitt fargekart?

Uansett om du kjenner det delvis, eller det er totalt ukjent for deg, har du sjansen til å lære litt mer nå. Eller bare for litt inspirasjon og nye synsvinkler? Her en liten guide med bilder, inspirasjon og info om fargekartet og farger. Vintro er fantastiske til å produsere og skape gode, dype og rike farger som vi kan fråtse i!

Fargekartet!

Eller, helt sånn ser det ikke ut da, men dette er en plakat med samlet oversikt over alle 45 fargene du får kjøpt, og denne er genial å ha på disken!

Noe for enhver smak!

Enten du liker intense fargeklatter, eller dempede, nøytrale toner, vil du garantert finne noe lekkert her! Noen farger er omtalt flere ganger siden de passer inn i flere av fargegruppene:-)

Selv er jeg glad både i sterke farger og duse toner, alt til sitt bruk. Som forhandler er det viktig å ha kunnskap om farger, og kjenne fargekartet godt. Selvfølgelig har jeg sprettet alle 45 fargene! Og jeg må ærlig innrømme at mange har jeg sprettet flere ganger, og noen har jeg sprettet igjen og igjen..  Blant de er selvfølgelig «Cloudburst»..

Grått, «betonglook» og kalkmalte fliser..

Benkeplate som opprinnelig var i lakkert furu, har fått nytt liv med «betonglook». Cloudburst er ofte hovedfargen i «betonglook»-prosjekter.

«Cloudburst» har også blitt populær til å male fliser med. Det er nok fordi den er mellomgrå og nøytral. Siden mange ikke vil ha for mørk eller lys, og de fleste vil ha forholdsvis nøytrale fliser, ender mange opp med å bruke «Cloudburst» som da er et godt utgangspunkt.

Vintro kalkmaling er genial til å male på fliser med.

Kalkmaling på fliser

 

Vintro i svart-hvitt

Med alle de lekre og godt konstruerte fargene som Vintro tross alt har i sitt sortiment, er det nok ikke svart-hvitt det første de fleste assosierer med Vintro kalkmaling. Men mange vil ha en nøytral base i størsteparten av interiøret, eller iallefall til deler av ett prosjekt, så gode, nøytrale farger er alltid veldig viktig på et fargekart. Her ser du en oversikt over gråfargene;

Vintro kalkmaling i svart-hvitt
  • Cloudburst; mellomgrå og nøytral. Det vil si at den går godt til både varme og kalde farger.
  • Midnight; koksgrå/ mørk grå. Nøytral. Den er også nøytral og går godt til alle farger.
  • Dove; lys grå, nøytral med en varm undertone. Den går fint til både varme og kalde farger, og har en varm undertone som gjør at den ikke oppleves kald. En veldig god veggfarge i Vintro Supreme om du er på utkikk etter en lys grå.
  • Paloma; En varm grå med en spennende undertone som endres av lyset. Den inneholder blant annet litt rødt, noe som gjør at den ofte kan oppleves å ha en lilla tone. Kjempefin å kombinere sammen med Cloudburst for «betonglook»
  • Crystal; ren hvit.
  • Victorian Black; svart.

Bland nye freshe farger!

Vintro kalkmaling er suveren til fargeblanding!

Hvit og svart er alltid kjekke å ha. Vintro kalkmaling er av helt annen kvalitet enn vanlig interiørmaling du får kjøpt i butikken. 1 liter veier 2 kg, og den høye vekta kommer av innholdet fargemineraler.

Det gjør den ekstremt godt egnet til å blande farger, og forklarer den råe dekkevnen! Har du hvitt og svart i utvalget ditt, vil du alltid lett kunne blande nye mørkere og lysere toner av de fargene du allerede har, i tillegg til å blande nye farger i ønsket tone.

Og selvfølgelig; du kan fråtse i gråtoner!  Interiørmaling inneholder ofte en god dose hvitt og svart, noe som er årsaken til at alle farger du prøver å blande selv, oppleves som «grumsete».

Grønt, skjønt og frodig!

Selvfølgelig har Vintro mange lekre grønnfarger, her ser du en oversikt.

Oversikt over de grønne fargene som er å finne på Vintros fargekart.

Her er det mange favoritter! Og både Brooklands, Honeydew og Sage, har jeg også malt med i Supreme.

Har du funnet din grønne favoritt?

Brooklands

Vintro Supreme Brooklands

Honeydew

Supreme Honeydew

THINK PINK…!

Vintro kalkmaling i rosa og lilla! Skulle tro de fleste rosaelskere kan finne noe de liker her.. sukkertøy!

Et rosa fyrverkeri!

Settebord malt i Vintro kalkmaling, fargene Bella Donna og Orchid.

Kan vel ikke akkurat ta på meg æren for denne fargeklatten, fikk veldig god hjelp. Med fargevalget også…hahaha! Han lurte jo på om han fikk hjelpe til å male, og det er ikke alltid det er anledning til det, så de gangene det er mulig, prøver jeg å si ja til det. Hadde dette bordet stående, så det passet jo forsåvidt bra det, og ikke hadde jeg noen spesielle planer heller. Så da han med store øyne lurte på om HAN kunne få lov å bestemme farge….sa jeg ja…

Burde kanskje sett det på t-skjorta at han ihvertfall synes lilla er en ok farge..

Hadde ikke i min villeste fantasi, greid å sett for meg denne noe spesielle, men akk så kule fargekombinasjonen! Hadde nok aldri kommet på å velge den kombinasjonen selv. Det var vel ikke de første fargene jeg assosierte til når jeg så på bordet må jeg innrømme..  Men det er jo det som er så tøft med barn! De har ikke rukket å få alle disse assosiasjonene, som egentlig bare gir oss begrensninger. Så mens jeg hadde vurdert kanskje toppen 50% av fagekartet, hadde lille hjelper faktisk alle 45 fargene å velge mellom, heldiggrisen!  Og i hodet hans… kan ALLE kombineres når han får lov å velge farge!

Det er litt vanskelig å se det godt på disse bildene, men beina er malt i Bella Donna, og bordplate og hylle er i Orchid.

Så kult! Så da ble det sånn!Alternativet hadde vært å legge inn ei sperre i hodet på lille malehjelper, og si; nei det går ikke. Selvfølgelig ville han ikke forstått noen verdens ting av det! Det ville fått motsatt virkning enn hva hensikten opprinnelig var det, og stimulere til å utvikle flere sperrer fremfor å utvikle kreativiteten!

Og lille malehjelper hadde jo rett… fargene er jo helt sinnsykt råe å kombinere på ett og samme møbel!

Vintro kalkmaling. Og fargene er Bella Donna til venstre, og Orchid til høyre.

Hvitt er ikke bare hvitt..

Helt hvitt eller med en liten nyanse? Uansett hva du liker best, finner du flere vakre hvite toner å velge i på fargekartet.

Klassisk eller moderne?

Her finner du begge deler og vel så det. Crystal er den rene hvite, Pearl ganske nære, bare en anelse varme toner skiller den fra hvitt, og den passer godt til både kalde og varme farger for deg som vil ha hvitt, bare ikke kritthvitt.

Buckingham ligger mer på den gyldne side av fargeskalaen, og er flott om du skal matche med brune og beige toner.

Honeydew og Candyfloss gir et forsiktig og spennende hint av henholdsvis gønt og rosa om du ønsker en liten nyanse.

Yorkshire stone;  kremet med noe grått i.

Yorkshire stone er lun og delikat.

Himmel og hav!

Utvalget du finner i blåtoner er kanskje min absolutte favoritt om jeg må velge. Det sier ganske mye i grunnen, for jeg er i utgangspunktet ikke spesielt blå.. Men blåfargene fra Vintro er så ekstremt godt komponert, med kraftige sammensatte og dype varianter i både den lyse og den mørke enden av skalaen. Og årsaken til det, er at all maling fra Vintro er absolutt toppkvalitet. Det vil si at både Vintro kalkmaling og Vintro Supreme, som også er en kalkmaling bygd på naturlige fargemineraler har et ekstremt høyt innhold av nettopp fargepigmenter. Det gir fantastisk dybde, fantastisk farge, gir en ekstremt stor dekkevne som sparer deg for mye jobb, og gjør den egnet til det aller meste av overflater. Den sitter godt, og det rike innholdet av fargepigmenter, gjør at den oser kvalitet når du får den på veggen! Og ingen protesterer vel om man i tillegg kan komme unna med bare to strøk når man maler panel..!

 

Vakre, delikate Moonstone..

Moonstone er lys delikat, men likevel intens på sin måte. Den oser kvalitet og har en lekker dybde, som kommer av det høye innholdet fargepigmenter. Er i tillegg til georgian sky, en innertier for deg som skal male barnerom!

Cobalt!

Om det var en farge som ble omtalt som signalblå, da måtte det ha vært denne! Mer intens blåfarge, skal du lete lenge etter!

Denne stolen er malt i fargen Cobalt. Her er Vintro kalkmaling brukt også på setetrekket. Vintro kalkmaling egner seg godt til å male på tekstil, men det er viktig å ta seg tid til å gjøre den på den riktige måten. Over har jeg brukt Vintro blank voks.

Les hele innlegget om stolen

Georgian Sky

– ingen over, og ingen ved siden..

Georgian sky; dus, gråtonet og luksuriøs

 

Mitt stalltips på den kalde siden, er likevel..

Morocco!!

For er du gla i blått? Da vil du garantert elske Morocco! Den har en helt fantastisk og ubeskrivelig dybde, og med Vintro blank voks over som virkelig fremhever det utrolig høye innholdet av fargepigmenter, så må den bare ses med egne øyne!

Vintro kalkmaling i fargene Morocco (øverst), Georgian sky, og Eden (grønn)

Brunt er lunt og på full fart inn igjen!

Naturlige brune og beige fargetoner fra Vintro.

Nyhet!

Stonebreaker er en ny farge på Vintrokartet

Stonebreaker, greige nyhet fra Vintro

 

Vil du lære mer? Da kan du melde deg på mine nyhetsbrev,

og få eksklusive tips og idèer fra meg på e-post;    JA TAKK!

 

Alle fargene og mer info finner du selvfølgelig i nettbutikken om du ønsker det.

Til nettbutikken:

bravedesign.no

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

1 thought on “Vintro fargekart”

  1. Pingback: Mal betonglook på glass med Vintro kalkmaling! – Kalkmaling, idèer og inspirasjon

Vil du legge igjen en kommentar til meg, kan du gjøre det her:

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.