Rust!

Mal en «rustet» overflate på hva som helst!

Chocolate og Pumpkin er et godt utgangspunkt for rust-effekter.

Tekstur

En overflate med mye tekstur vil ofte være lettere å gi et mer naturtro utseende enn slette overflater.

Bruk fargen «Chocolate» i bunnen, og bygg tekstur med tykk/fyldig kalkmaling, og en litt grov pensel i naturbust.

Vintro pensel i naturbust

Overflate malt i fargen Chocolate. Et røft og grovt uttrykk er akkurat det du trenger for å male en rusten look!

Vintro kalkmaling, Chocolate, 1 liter

Flere farger!

For å male effekter og skape et inntrykk av at en overflate er noe annet enn det den egentlig er, må du bruke flere farger. Vintro kalkmaling gir et godt utgangspunkt med sitt høye innhold av fargemineraler, og gode fargedybde. Men får å få et naturtro utseende når man jobber med ulike effekter, må man som regel uansett kombinere flere farger i større eller mindre grad for å oppnå ønsket resultat.

Vintro kalkmaling i fargene Chocolate og Pumpkin er som regel en god kombinasjon for å få et rustent uttrykk.

Tørrbørste

Vintro kalmaling er så mineralholdig og tykk i konstistens at den normalt sette er bortimot helt umulig å male med om man ikke har vann sammen med malinga. Men når du skal lage effekter av tørrbørsting, ligger det i ordet at du ikke skal bruke vann, ihvertfall minimalt i forhold til når du maler dekkende flater. Og her foretrekker jeg helt klart å bruke Vintro syntetpensel til jobben. Som regel bruker jeg den mellomste størrelsen på 37 mm, men du kan også bruke den minste på 25 mm om det er små prosjekter du holder på med. Dypp penselen veldig forsiktig i kalkmalinga, slik at du får litt maling ytterst på tuppen av penselen.

Legg på kalkmalinga med lette, tilfeldige penselstrøk, der du ønsker effekten. Får du for mye maling på penselen, er det bare å stampe den forsiktig mot et kaffefilter eller lignende før du begynner.

Rust; Vintro kalkmaling med fargen Chocolate i bunnen, tørrbørstet med oransje Pumpkin og turkise Christabelle. Her ser du at det er mye tekstur på lysestaken, og det gjør det også enklere å få et tilfredsstilende og vellykket resultat med tørrbørstingen.

De små boksene med Vintro kalkmaling er på 125 ml, og geniale til effekter og dekor. Samtidig er det mer enn nok maling til at man rekker over et lite møbel eller en hel hær med blomsterpotter!

Vintro kalkmaling – Pumpkin, 125 ml

Vintro kalkmaling – Christabelle, 125 ml

Forsegle:

Jeg behandler alltid alle overflater for å unngå at den trekker til seg fukt-flekker fra fett og annen fukt. Til sånne prosjekter synes jeg det er enklest og greiest med lakk fremfor voks. Og skal du bare gjøre noen småprosjekter er de små lakkboksene på 125 ml mer enn nok, og veldig kjekke! Og her bruker jeg som regel samme pensel som til tørrbørstinga, og legger et tynt lag med matt lakk.

Vintro voks og lakk

Ferdig resultat!

Og vips har lysestaken med helt enkle grep, plutselig fått et helt annet utseende, enn den messingstaken den i utgangspunktet var!

Lykke til!

 

 

 

Vil du legge igjen en kommentar til meg, kan du gjøre det her:

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.