Patina!

Slipp kreativiteten løs!

Skap utallige overflater, etterligninger, utrykk, effekter og stiler med Vintro kalkmaling.  Her er det bare å leke, utfolde seg og prøve seg frem i litt forskjellige retninger,  både med teknikker og farger. Jeg skal gi deg noen av mine tips og idèer. Om det ikke er akkurat noen av disse fargekombinasjonene eller uttrykkene du ville valgt selv, er budskapet mitt først og fremst at det finnes utallige muligheter! Og kanskje kan du finne noe å spinne egne idèer av.

En 5-armet lysestake i messing har fått patina ved bruk av Vintro kalkmaling i ulike nyanser.
En 5- armet lysestake i messing har fått patina og ny stil med Vintro kalkmaling.

Lyst på noe nytt?

Da er det bare å sette i gang å grave i skuffer og skap! Mange får lyst til å endre og fikse litt inne i overgangen mellom de ulike årstidene. Det henger jo både sammen med at klima, farger og lys endrer seg, og at vi endrer mønsteret vårt selv også.  Interiørbutikkene frister oss med sine nye freshe kolleksjoner med nøye utvalgte og sammensatte materialer og farger, tilpasset trendbildet og den nye årstiden. Og vi er ikke vanskelige å be! Men trenger vi egentlig å kjøpe nytt så ofte? Vi gjør jo ikke det, og med kvalitetene og mulighetene som ligger i produktene fra Vintro, er det fort og enkelt gjort å skape en helt ny stil på interiør som rammer, lysestaker, blomsterpotter osv.

 

Fra gull til gråstein.. eller fra messing til rust som det er i dette tilfellet..  Chocolate i bunnen, så litt tørrbørsting og maling med noe tykk maling og veldig lite vann. I tillegg til Chocolate som bunnfarge, har jeg brukt Christabelle og Pumpkin.

Farge-/produktliste:

Vintro kalkmaling 125 ml i fargene;

Chocolate, Christabelle og Pumkin

Vintro blank voks

Vintro kalkmaling fester på alle typer underlag, og det gir et hav av muligheter og du kan bruke den til mange forskjellige typer prosjekter. Da trenger du ikke mange forskjellige varianter malingheller. Penger og miljø spart!  Og nesten det beste….; det blir litt ryddigere i skapene enn med en type til hvert bruk, og som regel er det ihvertfall ingen økonomisk løsning!

 

Før du begynner å male:

Vask alltid overflaten med et middel som fjerner fett, så er du sikker på at malingen kommer til å sitte.

Salmiak-vann er fint til sånt.

 

Chocolate!

Chocolate er utrolig tøff å bruke til det meste har jeg funnet ut. Og til disse rustikke og patinerte prosjektene er den nesten et must! Det tok meg bare litt tid å knekke koden. Men nå er det lenge siden jeg har malt noe uten at Chocolate er inkludert på et eller annet vis! Så her kommer det mer..

Vintro kalkmaling i fargen Chocolate
Chocolate! Har fått dilla på den, det er så utrolig mye gøy å bruke den til!

 

Pidestall

Ja, pidestallen har blitt en gjenganger! Veldig fin størrelse til litt sånne små prøveprosjekter, og for å få tatt litt bilder av farger og kombinasjoner.  Men jeg har faktisk to like pidestaller da, så det hender jeg slår ut håret og varierer litt med å male den andre;-)

Her starter jeg med et par strøk Chocolate først.  Når jeg maler rust-effekter og den type ting, maler jeg med litt tykk maling som gjør at jeg bygger tekstur på overflaten jeg maler. Blankpolert eller jevn, glatt flate uten noe særlig tekstur, vil ikke gi deg et naturtro utseende på samme måte som om du er litt «røff» på hånden og ikke bruker for mye vann. Naturpenslene med litt grovere bust, er helt suveren til nettopp dette blant annet!

Grovere pensel og mindre vann i kalkmalinga, vil gi deg et naturtro underlag med tekstur. Jo grovere pensel og jo tykkere maling, jo grovere tekstur vil du få.

Forsegling med Vintro blank voks

Ferdig vokset overflate. Vintro klar voks fremhever det enormt høye innholdet av fargemineraler som er eksepsjonelt for Vintro. Du ser det stor forskjell på fargen før og etter voksing av overflaten. Den gir fargen dybde, men også teksturen får en helt ny dimensjon etter påføring av voks!

Selv om jeg ikke er ferdig her, forsegler jeg overflaten med Vintro blank voks etter at jeg har malt to grove strøk kalkmaling og fått et heldekkende resultat med ønsket tekstur. Det er for å unngå at malinga trekker til seg fukt og farge når jeg legger en ny farge over igjen. Her er et typisk eksempel på hvor vokspenselen sparer hendene dine utrolig mye, og jobben går mye fortere enn med klut. Og teksturen gjør det vanskelig å få gnidd voksen godt nok inn, og resultatet blir vanskelig å få bra.

Lek med farger og effekter!

Chocolate; Teal og blank voks.

Fargeklatt av det rustikke slaget!

Røft og rustikk. Effekter er skapt ved flere forskjellige farger og produkter. Pumpkin, Esmeralde, Teal, Eden og Vintro Metallic Rosègull., Vintro blank voks og Vintro mørk voks.

Da er det bare å ta frem penslene og utfolde seg med maleverksted, nye idèer, kanskje nye teknikker og idèene dine! Slapp helt av, det er helt vanlig at det ikke ble som man trodde eller forventet….  eller de fargene du har tilgjengelige viser seg å ikke fungere som planlagt. Men det betyr ikke at resultatet trenger å bli noe dårligere av den grunn! Og mange ganger blir det til og med kanskje litt bedre å!

Hyperaktuelle farger!

Fargene Chocolate og Pumpkin er to av mine favoritter til sånne effekter. I tillegg er de veldig aktuelle for årstiden, trender og de står veldig godt til hverandre..

Helt perfekt!

Det er ofte mens man holder på, at mange av de nye idèene kommer. Ihvertfall er det sånn for min del.  Og kreativitet stimulerer kreativitet, så det er ikke noe å vente med.   Og resultatet av denn idèen ble for en gang skyld.. AKKURAT som planlagt;-) Ah, DEN følelsen.. når man bortimot snubler over innertieren. DET er stas! Og stas tror jeg jaggu dette bordet blir også! Gleder meg til å lage et prosjekt med flotte bilder på det!

Teaser!!  Noen ganger blir man bare forelsket!

OG…..  -ja, det kommer mer av dette bordet og flere lignende prosjekter om en liten stund..!

 

God helg!

Ingunn

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

Lagre

Vil du legge igjen en kommentar til meg, kan du gjøre det her:

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.