kalkmaling på kjøkkeninnredning er enkel oppussing av kjøkken

Male kjøkkeninnredning?

Så enkelt og rimelig kan du pusse opp kjøkkeninnredningen din med kalkmaling!

Kjøkkeninnredningen gjorde hele kjøkkenet mye lysere. Kalkmalinga dekker på to strøk, og finish og overflate velger du selv ved valg av maleverktøy og konsistens. Den dekker utrolig godt og to strøk rekker som regel uansett hvilken farge underlaget har. Husk at kalkmaling trenger beskyttelse for å ikke trekke flekker fra fukt og fett, og til kjøkken er det viktig å velge den overflatevehendlinga som er riktig til ditt bruk.

Lyst til å male kjøkkeninnredningen, men ser mørkt på den omfattende jobben?

Da kan kalkmaling være redningen! Kalkmaling av god kvalitet, beregnet for møbler og innredning er holdbart, og kan spare deg for mye jobb, penger og tid!

Kalkmaling er godt egnet til bruk på de fleste overflater uten omfattende sliping og pussing i forkant!
Kalkmalt kjøkkeninnredning. Oppussing av kjøkken er uansett mye jobb, men her slipper du alt forarbeidet i form av sliping, pussing og grunning, og kan tillate deg å gå rett på moroa.

Før oppdateringen så kjøkkenet slik ut;

Fortsatt mye kjøkken igjen her, men med litt maling og skifte av farger, har kjøkkenet fått et mye lysere og freshere utseende som føles litt mer oppdatert ut. Det hjelper på om man ikke har planer om å skifte innredningen i nærmeste framtid! 

Kjøkkeninnredningen før oppussing. Sørg for et godt grunnlag i form av grundig rengjøring for best mulig resultat, feste og holdbarhet. Da vil du få et godt og holdbart resultat!
Kjøkkeninnredning før oppussing

Hva slags stil og overflate du vil ha, velger du enkelt selv. Dette er nemlig en dekorativ maling som er helt utrolig å jobbe med, og gir mange muligheter til overflate og uttrykk. Den fester på alle slags overflater, så den kan også brukes på både lakkerte og malte overflater. Kalkmaling er i veldig mange tilfeller definitivt en av de enkleste og rimeligste måtene å pusse opp en kjøkkeninnredningen på, uansett hva slags kjøkken og overflate du måtte ha.

Har du skapdører med glass, kan det være en fordel å maskere disse på forhånd. Men før kalkmalinga er herdet, er den utrolig enkel å vaske bort, og glasskrape er kanskje den beste raskeste og beste løsningen.

En oppussing imellom oppussingene…..

 Mange av oss er gla i å pusse opp, oppdatere, bytte litt stil og farger etter årstider og høytider. I dagens teknologiske verden er det enkelt å følge favorittene og holde seg oppdatert på ulike trender i sosiale medier, interiørmagasiner og på blogger. Det inspirer oss, og vi får stadig nye ideèr og tanker om hva vi liker og kaster oss på nye trender.  Noen er opptatte av å følge ulike trender mens noen bare vil holde hjemmet og interiøret oppdatert, og ikke minst; jakte den perfekte stemningen! Og mange vil nok kategorisere interiør som en hobby eller lidenskap.  Sånn sett er nok kjøkken, noe mange synes er litt vanskelig, siden det sier seg selv at man ikke kan skifte et helt kjøkken veldig ofte.. Da kan kalkmaling være en super løsning til en liten oppussing i mellom de større renoveringene som gjerne både tar tid, og som regel også koster en del.

Kjøkkenet ble som nytt med en enkel oppgradering med kalkmaling.

 Kalkmaling er fantastisk som en midlertidig løsning!

Om kjøkkenet begynner å føles utdatert med tanke på farger og materialvalg og man begynner å tenke på, drømme om og planlegge en utskiftning, kan det fortsatt ta noen år til man er klar for å sette i gang. Det betyr ikke at ingenting kan gjøres imens, og her gir kalkmaling mange muligheter som kan gi dagens kjøkken et nytt og lengre liv uten at det trenger å føles utdatert av den grunn.

Før og etter: 

Ventilator og fliser før og etter.

Samme maling på alle overflater!

På dette kjøkkenet ble også ventilator og fliser malt. En av de store fordelene med denne malinga er at du ikke trenger 10 forskjellige produkter for å få malt på ulike typer underlag. Dette gir en økonomisk oppussing, og du ikke trenger å utvide skapplassen for å få plass til alle restene. I tillegg synes mange at det er vanskelig å forholde seg til den store jungelen av produkter som finnes, og å vite hva man skal bruke hvor og når.

Samme kalkmaling og lakk er brukt på hele kjøkkenet.

Flott nybegynnerprosjekt!

En kjøkkeninnredning er husets kanskje mest brukte «møbel», og har etterhvert også blitt hjemmets mest eksponerte «møbel». Av den grunn er det mange som er redde for at en eventuell oppussing av kjøkkeninnredningen skal ende totalt mislykket. Dette kjøkkenet er et godt bevis på at man ikke trenger så mye erfaring på forhånd for å få til et godt resultat! Men det er selvfølgelig viktig å bruke et kjent merke av god kvalitet, og av en forhandler som kan faget sitt. Det har etterhvert også dukket opp mange etterligninger av kalkmaling på markedet, og til et kjøkken som er i bruk daglig, kan det fort bli en mindre god opplevelse om produktene ikke holder kvaliteten som kreves. Dette kjøkkenet var et nybegynnerprosjekt av en kunde som ikke hadde malt med kalkmaling før, og resultatet ser du jo selv.. Det ble kjempelekkert!

Hyttekjøkken

Kundebilde: Kalkmalt hyttekjøkken. Opprinnelig i lakkert furu.

Nok et nybegynnerprosjekt! Et kalkmalt hyttekjøkken med skapdører i lakkert furu. Dette gikk superfort, malt med dørene hengende på, og her valgte kunden voks til forsegling, da det ikke er utsatt for samme bruk og slitasje som i en familiebolig. Langs kantene er det pusset fram noe av treverket for å gi en aldrende effekt.

Kundebilde: Stilig retrokjøkken til et rustikk gjenbruksprosjekt. Kalkmalt i lys grønn og pusset for en mer fremtredende vintage stil. Lekkert!

Grunnleggende informasjon om produktene og bruksområder følger bestillingen, og alle produktene kan brukes over hverandre igjen om man ikke skulle bli helt fonøyd på første forsøk, eller ønsker å gjøre forandringer senere. Noen velger voks til å forsegle overflaten med. Det er en mulighet som kan fungere for en del, men selv foretrekker jeg lakk da den er slitesterk, og ikke krever like mye jobb med påføring som voks. Også et godt tips til innsider av malte skuffer og skap selv om man velger å bruke voks på utsiden. Både maling og lakk er miljøvennlige og gir nesten ikke lukt, noe som gjør den godt egnet til prosjekter innendørs.  

Oppsummering med fremgangsmåte fra A til Å:

  1. Vask og rengjør underlaget godt! Bruk ett fettoppløselig middel som sørger for en ren flate uten olje og fett.
  2. Mal 1-2 strøk
  3. Puss
  4. Overflatebehandling for å forsegle den malte overflaten slik at den ikke trekker til seg merker fra fukt eller fett. Jeg anbefaler lakk til kjøkkeninnredninger, men voks kan også fungere om man vokser flere lag og ikke har huset fullt av småfingre som sørger for hard bruk og hyppigere og røffere renhold.

Klar for et kjøkkenprosjekt?

Lykke til!

Mer kjøkkeninspirasjon:

Gullfliser over kjøkkenbenken!

Vil du legge igjen en kommentar til meg, kan du gjøre det her:

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.